
Sos de mere
Această rețetă poate fi folosită atât ca și garnitură, lângă un grătar sau legume, cât și ca bază pentru alte rețete pentru a da un plus de savoare (de exemplu terciuri de ovăz). Sosul de mere se poate pune pe clătite, biscuiți de casa sau cooki-uri.
Timp de preparare: 20 minute
Ingrediente (pentru 4 porții):
- 4 mere mari, decojite și tăiate cubulețe
- 2 lingurițe amidon alimentar (opțional)
- 1 linguriță zahăr brun (opțional) sau se poate folosi si miere
- 1 praf de scorțișoara optional sau o bucațică de baton de scorțișoara
Mod de preparare:
1. Se fierb merele în apă ca pentru compot, putem adăuga scortisoara și o linguriță de zahăr brun, dacă sunt prea acre.
2. Merele fierte se strecoară de zeamă, aceasta se poate consuma în loc de ceai.
3. Se pasează merele piure.
4. Opțional, pentru a obține un sos cu mai multă consistență, se poate păstra o jumătate de cană din zeama în care au fiert merele pe care o amestecăm cu amidonul alimentar, apoi o adaugăm merelor piure. Se fierbe câteva minute, până ce sosul se îngroașă puțin, amestecând frecvent, pentru a nu se forma cocoloașe.
Profil nutrițional:
– o porție aprox. 150 g
– 126 caloriiProfil nutrițional
Profil nutrițional | grame/porție |
proteine | 0 g |
lipide | 0 g |
carbohidrați | 33 g (26 g dacă nu punem zahăr și amidon) |
fibre | 3 g |