
Drob vegetal
Timp de preparare: 1 h
Ingrediente (pentru 6 porții):
• Fasole roșie fiartă 500 g
• Fulgi de porumb 75 g
• Caju 100 g
• Supă de legume 300 ml (2 morcovi, o ceapă, un pastarnac)
• Cimbru uscat 1 linguriță
• Sare 1 linguriță
• Semințe de floarea soarelui 10 g
• Semințe de in 30 g
• Ulei de măsline 2 linguri
• Ceapă albă 2 buc
• Boia dulce 1 linguriță
• Pătrunjel 1 legătură
Mod de preparare:
1.Prima dată se face o supă de legume din ceapă, morcovi și păstârnac, fierte în 500 ml apă.
2. Se macină fulgii de porumb, semințele de in și caju-ul.
3. Se spală și se toacă patrunjelul.
4. Se spală și se taie ceapa mărunt.
5. Se călește ceapa cu 2 linguri ulei de măsline și o linguriță de sare.
6. Se adaugă fasolea roșie fiartă și 300 ml din supa de legume peste ceapa călită și se lasă la fiert până ce scade lichidul.
7. Se amestecă toate ingredientele, se potrivește de sare iar dacă mai este nevoie, se potrivește consistenta cu puțină supă de legume.
8. Se toarnă compoziția într-o tavă de chec și se dă la cuptor timp de 40 de minute la 190° C.
Profil nutrițional:
– o porție aprox. 150 g
– 330 calorii
Profil nutrițional | grame/porție |
proteine | 13 g |
lipide | 14 g |
carbohidrați | 41 g |
fibre | 7 g |