chiftelute fara gluten

Chifteluțe vegetale fără gluten

Rețeta perfectă pentru cei care țin post sau au o alimentație vegană. Amestecul de leguminoase și cereale din compoziție. împreună cu semințele acoperă necesarul de aminoacizi esențiali. Se poate găti o tavă ce conține mai multe porții. Chifteluțele se pot ține în frigider pentru încă o zi. Astfel economisești timp. Langă poți găti o garnitură de legume sau poți face o salată. Să ai poftă bună!

Timp de preparare: 60 min

Ingrediente (pentru 4 porții):
• 200 g linte verde
• 20 g quinoa albă
• 1 lingură fulgi de drojdie uscată
• o ceapă albă
• 1 legătură pătrunjel verde
• ½ linguriță boia de ardei dulce
• sare neiodată și piper după gust

Pentru liantul vegetal:
• 2 linguri semințe de chia
• 4 linguri apă

Mod de preparare:

1. Ceapa curățată și spălată se taie mărunt.
2. Pătrunjelul se spală și se toacă.
3. Quinoa se fierbe timp de 12 minute, apoi se răcește cu apă și se strecoară.
4. Se spală bine lintea și se fierbe în apă timp de 30 de minute, apoi se strecoară. După răcire se plasează împreună cu ceapa în robotul de bucătărie.
5. Se pregătește liantul vegetal: semințele de chia se pun la hidratat în 4 linguri de apă.
6. Lintea se scoate din robot și se amestecă cu boiaua, quinoa fiartă, fulgii de drojdie uscată, semințele de chia hidratate și pătrunjelul tocat. Se potrivește gustul cu sare și piper.
7. Se amestecă, se formează chiftelele și se așează în tavă de la aragaz pe hârtie de copt.
8. Se coc în cuptorul încins la 190 grade, cca 20 minute. Se servesc calde sau reci, asezonate cu roșii și mărar sau cu alte ingrediente, dupa preferință.

Profil nutrițional: – o porție aprox. 100 g
– 237 calorii

Profil nutrițional grame/porție
proteine 14 g
lipide 4 g
carbohidrați 30 g
fibre 4 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code

X