10 sfaturi pentru a evita constipația

10 sfaturi pentru a evita constipația

10 sfaturi pentru a evita constipația

  1. Bea suficientă apă. Poți încerca un tratament simplu: încearcă să bei câte un pahar de apă la temperatura camerei din 10 în 10 minute, timp de 30 de minute.
  2. Schimbă alimetația. Încearcă minim 3 zile să introduci la fiecare masă legume și salate din belșug și renunță la dulciuri și grăsimi. E o confruntare cu tine însuți.
  3. Poți adăuga un supliment de fibre – tărâțe de pssilium, de guar, de ovăz. Important să se consume și multă apă după administrare.
  4. Consumă produse care refac flora bacteriană. Alimente probiotice – iaurturi, zer, murături, oțet de mere și prebiotice care hrănesc flora bacteriană – ciocoare, crudități din belșug, semințe.
  5. Bea suc natural de pere, conține multă pectină.
  6. Mănâncă zilnic 3-4 prune uscate (atenție, nu confiate!). Pentru un efect maxim rehidratează-le. Pune-le în apă cu o jumătate de oră înainte de consum. Prunele conțin sorbitol facilitând astfel scaunul.
  7. La indicația medicului, poți apela la uleiul de parafină pe termen scurt. Lubrifiază și înmoaie scaunul.
  8. Cafeaua stimulează secreția de bilă, facilitând mișcările intestinale și formarea bolului fecal.
  9. O lingură de ulei de măsline, luată dimineața pe stomacul gol, poate ameliora constipația.
  10. Consumă Aloe vera. Efectul laxativ al plantei Aloe vera se datorează prezenței unui compus numit barbaloină, care ajută la creșterea conținutului de apă și a secreției de mucus. Acest compus asigură efectul laxativ. Crește conținutul de apă intestinal, peristaltismul intestinal (contracția / relaxarea mușchilor intestinali pentru a trece alimentele) și stimulează secreția de mucus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code

X